Hurmiotanssit & Soittolista

22.07.2023

Viime kerralla (15.7.-23) Hurmiotansseissa osallistujat tykkäsivät soittolistasta tosi paljon. Julkaisen listan tässä alla. Suosittelen lämpimästi tutustumaan listan kappaleisiin, ja artisteihin, jos kappaleet sytyttivät sinussa jotain ihanaa! Sain tähän listaan paljon inspiraatiota elämäni parhaasta tanssikokemuksesta pari viikkoa sitten. 

Elämäni toistaiseksi paras tanssihetki oli Natural High Healing festivaalin Ecstatic dancessa, jonka dj:nä oli pitkän linjan esctatic dance ammattilais-dj Kareem Raihani. Koin tanssin aikana monet eri tunteet ja ajatusmatkat. Koin uniikkiutta ja erillisyyttä, yksinäisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, hämmentyneisyyttä ja riemua. Hypin paljon. Heilutin keskivartaloa. Kierin pehmeällä lattialla. Tanssin selällään, polvillaan, konttausasennossa, varpaillaan, pyllistäen, pyörien, huojuen ja myös fyysisesti paikallaan ollen, mielikuvituksella tanssien. Olin turvallisessa tilassa, olin vapaa. Sain olla oma itseni ja tehdä sitä, mikä tuntui hyvältä ja tarpeelliselta. Haluan mahdollistaa saman kokemisen vapauden omissa hurmiotansseissani jokaiselle osallistujalle. 

Nyt koen ymmärtäväni paremmin millainen musiikki on tarpeeksi monipuolista tai monikerroksista, että jokainen löytää siitä jonkun samaistumispinnan. Osaa koskettaa ja liikuttaa rytmi, osaa melodia, osaa yksittäiset aksentit ja osaa kokonaisuuden tunnelma. Ja kaikki vaihtelee henkilön juuri sen hetkisestä olotilasta. Musiikin on hyvä olla jokseenkin monipuolista. Jos kappale on yksinkertainen kaikki elementit toistavat ja vahvistavat toisiaan. Kun taas kappale on monikerroksinen, voi vaikkapa melodia olla kaihoisa, rytmi vauhdikas ja aksentit mystisiä. Kaikki elementit yhdessä luovat hienovaraisen, vivahteikkaan kokonaisuuden. Esimerkkinä yksinkertaisesta biisistä voit kuunnella tän soittolistan kuudennen biisin, Dada Lifen "One Nation Under Lasers", monikerroksisena esimerkkinä haluan nostaa neljännen biisin, Kareem Raihanin "Curry Unknown".


Hurmiotanssin soittolista, kesto noin 1,5 h.

* * *

Amirya - The Calling

Praful, Kareem Raihani - Arabesque - Kareem Raihani Remix

Armen Kusikian - Cumblahi: Fusion

Kareem Raihani - Curry Unknown

Signum, Richard Durand - Beyond This Earth - Richard Durand Remix

Dada Life  - One Nation Under Lasers

Mido Gad - جامد

Maneesh de Moor, Sudha, Kareem Raihani - Moola Prayer (Kareem Raïhani Remix)

Salaam - Jemilleh

Kareem Raihani, Elea - Chaman Imana

Amirya - Africa

Wiley - FIREMAN

GuiltyBeatz, Falz, Joey B - IYABO

Kareem Raihani, Mitsch Kohn, Netanel Goldberg - Give It Space

Kareem Raihani, Famoudou Konate - Sila

Amirya - Survival

Earth Alliance - Healing 528 Hz

Steven Halpern, Jorge Alfano - Deep Theta 2.0 (Pt 13)

* * *Luo kotisivut ilmaiseksi!