Tanssisali

05.08.2021

Tapahtui alkukesällä. Kävelin kotiin keskustasta. Ennen Väinölänniemen ihanaa puistoaluetta näin erään rakennuksen kyljessä lapun "Vuokrataan".

Kyseinen rakennus on hieno vanha kiinteistö, ja lapussa kerrottiin myös nettiosoite, jonka kirjoitin puhelimeni muistiinpanoihin ylös. Kävellessäni loppumatkan, päätin ottaa selvää kuinka hurjan kalliista tiloista olisi kyse ja olisiko sellainen tanssisaliksi muunnettavissa.

Kohteen sivuilla oli kaksi hienoa monen työhuoneen toimistokokonaisuutta. Kumpikaan ei vaikuttanut hyvältä. Lisäksi oli kolmas pieni toimisto, kiinteistön piharakennuksessa. Se herätti heti kiinnostukseni. Erillisrakennuksessa ei tulisi olemaan vaaraa musiikin melusta naapureille. Rakennus vaikutti söpöltä ja persoonalliselta tiiliseinineen ja ikkunasyvennyksineen. Positiiviseksi yllätyksekseni sivuilla luki myös vuokrasummat. Tein muutaman pika-laskennan. Kuinka monta tanssituntia kuukaudessa pitäisi pitää, jotta olisi halvempaa vuorata tämä tila kuin olla alivuokralaisena itse muissa tiloissa?

Kuvaaja: Ari Kesonen
Kuvaaja: Ari Kesonen

Tanssitila olisi melko pieni ja vuokra melko kallis. Kuitenkin sovin innoissani näytön kohteelle. Tanssisaliksi sopivan, isoimman huoneen lisäksi tilassa oli pieni toimisto, josta tulisi hyvä pukuhuone, ja keittiö-takatila. Vanhan rakennuksen piirteet ovat harmoniset ulkoa, ja huomasin saman jatkuvan sisällä, kun pääsin näkemään tilan. Helteisestä säästä huolimatta sisällä oli sopivan viileä. Ikkunoista tulviva valo riitti näyttämään tilan olleen remontissa muutaman vuoden sisällä. Paljon pistorasioita, uudenkarheat vinyylilankut, siistit seinät. Yksi seinä oikein kutsuu peilejä asettumaan pitkään riviin. Katon sisäpinta tekee pieniä holvikaaria, kuin ylösalaisin olevia aaltoja. Kattovalaisimet ovat vähän tiellä, mutta niitä saisi nostettua.

Kyselin tarkennuksia vuokraan liittyen, peilien kiinnityksiin yms. Kaikki kuulosti ihan selkeiltä ja helposti sovittavissa olevilta asioilta. Tärkein kysymykseni koski ilmanvaihtoa. Saako sen tarpeeksi kovalle, että tilan hyödyntäminen tanssisalina olisi mahdollista. Tähän en saanut vastausta suoralta kädeltä. Asiaa pitäisi testata, kun edellinen vuokralainen olisi lähtenyt. Jäin odottamaan tietoa, etten turhaan mieti ja uneksi salin mahdollisuuksia.

Asia selvisi niin, että vuokranantaja arveli ilmanvaihtokoneen olevan liian suurella kulutuksella tehoonsa nähden. Tosin asiaa ei otettu 100% selville, koska vuokranantaja sai jo toisen alivuokralaisen tilaan. He tarvitsivat vain normaalin toimiston, toisin kuin minä. Vaikka en saanutkaan ihanaa omaa tanssisalia, olen silti onnellinen, koska sain unelmoida ja nähdä kauneutta. Ehkä jonain päivänä löydän oman salini... Luo kotisivut ilmaiseksi!